Алтернатива Настани

„Здрава котлина“ со протест против рудникот „Иловица –Штука“

  Со последниот потег на корумпираните судови и Владата, рударските корпорации се на чекор да го отворат геноцидниот и екоцидниот проект рудникот „Иловица-Штука“!   После алармантната вест за спојувањето на концесиите, реакциите на здраво-разумните Луѓе не стивнуваат! Нивниот и нашиот став е кристално јасен – ќе се бориме до крај, реагираат од Здружението Здрава котлина. […]

Вести Македонија Став Ударни вести

ДОМ: Рудник во Иловица нема да има!

      Зелената партија ДОМ бара да не се разводнува случајот на концесијата за Иловица-Штука и да се донесе одлука со која ќе се одбие спојување на концесиите и ќе се потврди одлуката на Владата и Второстепената конисија за одземање на дозволата за експлоатација на концесионерот. Жалбената постапка што концесионерот ја започна пред Управниот […]