Вести Македонија Ударни вести

Згрижени над педесет бебиња и деца во гевгелиската болница

  Изминатиов месец во болницата во Гевгелија, лекарска помош побарале 50 деца и бебиња со симптоми за респираторни инфекции, неспецифични за овој период од годината, информираат од Министерството за здравство. Тим од Клиниката за педијатрија, во состав д-р Аспазија Софијанова, д-р Весна Мицевска и д-р Валентина Јовановска Огненовиќ ќе бидат упатени во ОБ Гевгелија, за […]

Алтернатива Настани

„Статуафест” во Гевгелија

На 23. септмври на градскиот плоштад во Гевгелија ќе се одржи „Статуафест”, уличен уметнички фестивал за живи статуи, поддржан од Министерството за култура на како дел од проектот „Нов културен бран”. Од Театроск истакнуваат дека ваквиот вид уметност е многу специфичен, но исто така и многу малку застапен во нашата земја. Овој проект е со цел […]