Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Одбележување 12 години од смртта на претседателот Киро Глигоров

  По повод одбележување на 12-годишнината од смртта на првиот претседател на Република Македонија, Киро Глигоров, делегација на Собранието на…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Денеска се навршуваат 11 години од смртта на претседателот Киро Глигоров

  Делегација на Владата предводена од премиерот Димитар Ковачевски, министерката за труд и социјална политика Јована Тренчевска, и заменик министерот…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Статуси, Топ теми, Ударни вести

На денешен ден е роден Киро Глигоров – великан на современата историја на нашата земја

  На денешен ден е роден Киро Глигоров (1917-2012), еден од великаните на современата историја на нашата земја и на…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

22 години подоцна: Атентатот врз Глигоров се уште е отворен случај

Денес, на 03.октомври, се навршуваат 22 години од атентатот врз првиот претседател на Република Македонија, Киро Глигоров. Тој го преживеа…

Повеќе