Алтернатива Настани

Стендап комичарот Владислав Илиќ со свој настап на BBC TV во Лондон

    Владислав Илиќ е млад Кумановец кој пред извесно време се пресели во Лондон да работи во полето на стенд-ап комедија.     Македонската јавност преку продукцијата за стенд-ап комедија Златен Заб во мај месец годинава имаше можност да го проследи во живо неговото гостување на Тв екраните директно од Лондон, Англија на една […]

Алтернатива Настани

„Статуафест” во Гевгелија

На 23. септмври на градскиот плоштад во Гевгелија ќе се одржи „Статуафест”, уличен уметнички фестивал за живи статуи, поддржан од Министерството за култура на како дел од проектот „Нов културен бран”. Од Театроск истакнуваат дека ваквиот вид уметност е многу специфичен, но исто така и многу малку застапен во нашата земја. Овој проект е со цел […]