Вести Македонија Топ теми Ударни вести

БЕГ од утре ќе го исклучи парното за 54.000 домаќинства

  Најголемиот снабдувач со парно греење во Скопје – БЕГ вчеравечер најави дека од утре, сабота, 15 јануари, ќе го исклучат парното за 54.000 домаќинства, 95 образовни установи и 1.027 други објекти во главниот град. Како што наведуваат тие имаат пари за набавка на природен гас, што го користат трите топлани: ТЕ-ТО Исток кај Керамидница, […]

Вести Македонија Ударни вести

ЕЛЕМ Енергетика од утре ќе испорачува топлинска енергија

ЕЛЕМ утре ќе почне со испорака на топлинска енергија за потрошувачите приклучени на мрежата на „ЕЛЕМ – Енергетика“. „Парно греење ќе добијат 3.546 домаќинства, 17 основни и средни училишта и детски градинки и 75 деловни субјекти во скопските населбите Железара, Автокоманда, Триангла, Маџари и Хиподром“, се вели во соопштението на ЕЛЕМ. – Согласно Правилникот за снабдување […]