Вести Македонија Ударни вести

ВМРО-ДПМНЕ: СДС со притисок кон ДИК – оневозможување на одржување на ЛИ и референдуми за мигрантите

„Со сите средства власта и СДС вршат притисок врз ДИК да ги оневозможи одржувањата на локалните референдумите за мигрантите. ДИК мора според закон да им овозможи на граѓаните да го искажат своето мислење. СДС е исплашен од слабите резултати и поразот што го очекува на претстојните избори и во ДИК го користи мнозинството и го […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Манчевски: Административците да пријават секаков вид изборен притисок

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски ги повикува сите вработени во јавната администрација да реагираат и да пријават било каков притисок поврзан со Локалните избори и ветува дека Министерството веднаш ќе ги провери пријавите. – До сега до Министерството не пристигнала ниту една пријава, но рано е да се кажа дали ќе има […]