Магазин Наука и Технологија

Samsung одбележа нова ера на иновации на виртуелниот настан “Life Unstoppable”

  Компанијата Samsung Electronics Co. Ltd. ги најави најновите достигнувања во полето на мобилните уреди, носечките уреди, ТВ, аудио и апаратите за домаќинство на виртуелниот настан „Life Unstoppable“, со цел да претстави како оваа линија на производи за 2020 година ќе го подобри животниот стил на корисникот.     Виртуелниот настан „Life Unstoppable“ означува нова […]

Магазин Наука и Технологија

Кој е најпродаваниот мобилен телефон во историјата?

Кога денеска се зборува за популарни телефони, битката речиси секогаш е меѓу iPhone и Galaxy S моделите на Samsung. Овие две компании во моментот повторно се актуелни, Apple со iPhone 7, а Samsung со проблемите што ги има со батеријата на Note 7. Сепак, ниту еден од моделите на овие компании не е во врвот […]