Евакуиран турскиот парламент поради закана за напад

Сподели

turski-parlament-evakuacija

Евакуирана е зградата на турскиот парламент откако се прошири вест дека се подготвува напад на објектот, јавуваат локалните медиуми.

Парламентот е затворен, а главните порти за заклучени.

– Закани за напад на парламентот… Изворот е непознат, но вработените и парламентарците ја напуштија зградата – напиша на „Твитер“ Зија Пир од прокурдската Народна демократска партија. meta.mk

evakuacija