Вести Македонија

Полициски службеници завршија обука за програмата „Комуникација со заедниците“

  Полициските службеници од средно раководниот кадар при СВР Скопје ја завршија тридневната обука за програмата „Комуникација со заедниците“, реализирана од страна на сертифицирани обучувачи при МВР, како дел од ICITAP програмата при Амбасадата на САД која се спроведе и во останатите сектори за внатрешни работи.   Во рамки на вториот ден од обуката (04.02.2023) […]

Алтернатива Настани

Интерпретациска работилница на ХАЕМУС: “Виното – наследството што го пиеме”

  Обуката за интерпретација на „Виното – наследството што го пиеме“ или „Која е Вашата приказна што ја живеете“ е во организција на ХАЕМУС и ќе се одвива на 13 мај во „Музејот на виното“ во Демир Капија. Обуката ќе је води Дубравко Фијачко (Хрватска), сертифициран тренер за интерпретација со акредитација здобиена преку Interpret Europe. […]

Вести Македонија Ударни вести

“АЛКАЛОИД” пушти во употреба сопствен Центар за едукација и за обуки

  Човечкиот потенцијал има огромно значење за растот и за развојот на „Алкалоид“ АД Скопје, а професионалниот пристап во работењето, просперитетот на компанијата и нејзиниот кредибилитет се должат на децениското инвестирање во компаниското начело „Луѓето пред сѐ“.     Во изминативе 15 години бројот на вработени во Групацијата „Алкалоид“ порасна од 1.200 на 2.500. Децениските […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Почна обуката на медицински сестри за унапредување на примарната здравствена заштита

  Министерството за здравство и Светската здравствена организација поддржани од Работната група за унапредување на сестринската дејност ја изготвија обуката за медицински сестри од примарната здравствена заштита (ПЗЗ).   Обуката е изготвена како одговор на новиот модел на примарна здравствена заштита промовиран во земјата во почетокот на 2019 година. Двата модули работилници траат до 30 […]