Вести Македонија Ударни вести

Жан Патрик Конрад: Академик Старделов е интернационална референца и нов столб на хуманизмот

  По повод смртта на академик Георги Старделов, се огласија негови колеги и содејци, врвни авторитети, кај нас и во светот. Жан Патрик Конрад, професор по физика на Империјал колеџ во Лондон, Велика Британија и претседател на Европската академија на науките, уметностите и книжевностите со седиште во Париз, на авторот на овие редови: -Академик Старделов, […]