Вести Македонија Топ теми Ударни вести

За Западен Балкан 651.000 дози вакцини од ЕУ – за Македонија 119.000

  Австрија планира до август да испрати 651.000 дози на вакцина против коронавирусот на Бионтек/Фајзер, во шест земји од Западен Балкан, како дел од програмата на Европската унија за помош на соседните земји и Африка. Тие ќе бидат дистрибуирани од почетокот на мај според тоа на кои земји им се најпотребни. Босна и Херцеговина ќе […]