Алтернатива Настани

Астрономски час за деца – Прошетка низ Сончевиот систем

  Платформата за едукација на деца и млади „Училница“, организира бесплатна, еднодневна работилница по астрономија за деца.     Работилницата ќе се одржи на 29 мај, сабота, со почеток во 12 часот, пред просториите на „Училница“ на платото позади Соборниот храм. „На часот ќе ги намалиме небеските тела за 10 милијарди пати и ќе се прошетаме […]