Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Карпош го поддржа првиот инклузивен буквар

  Инклузивна сликовница – буквар е подготвен на кирилична, знаковна и брајова азбука за децата од прво одделение. Станува збор за литературно дело кое е подготвено од Гордана Симоновска – Момироска, а за истото даде поддршка и општина Карпош.         Инклузивниот буквар овозможува поедноставно учење на македонската азбука и подготовка на учениците […]