Алтернатива Македонија Настани Спорт

Оваа недела се трча 17. Виз Ер Скопски маратон

  Виз Ер Скопски маратон, традиционално со четирите трки, ќе се одржи во недела, на 3. октомври, со што маратонот, полумаратонот и штафетниот маратон – ЕУ за спорт ќе започнат во 8:00 часот, а трката на 5км ќе се трча со старт во 8:10 часот. Стартот и целта на трката ќе бидат на платото пред […]

Алтернатива Вести Македонија Настани

Првиот викенд во октомври ќе се одржи 17-от Виз Ер Скопски Маратон 2021

  Првиот викенд од месец октомври оваа година е резервиран за спорт и рекреација. На 2ри и 3ти октомври ќе се одржи 17-от Виз Ер Скопски Маратон, кој традиционално низ годините го изгради темелот на спортувањето и здравиот начин на живот. Виз Ер Скопски Маратон 2021, оваа година ќе се одржи во период од два […]

Алтернатива Настани Спорт

Уште 20 дена до Виз Ер Скопски Маратон 2021

  Полека, но сигурно се наближуваме до најспортскиот викенд оваа година. Уште 20 дена не делат од традиционалниот спортски настан, Виз Ер Скопски Маратон, кој годинава ќе се одржи по 17-ти пат. Виз Ер Скопски Маратон 2021, за прв пат оваа година ќе се реализира како дводневен настан, на 2ри и 3ти октомври. Како и […]

Алтернатива Вести Македонија Настани

Започнува пријавувањето за 17. Виз Ер Скопски Маратон 2021

  Месец октомври и оваа година посветен на најмасовниот спортски настан во Македонија   Организаторите на Виз Ер Скопски Маратон 2021, со полна пареа работат на овогодинешното 17-то издание на маратонот, кој низ годините прерасна во најмасовен спортски настан и од година во година привлекува се поголем број на учесници. Од настан кој се организираше […]