Вести Македонија Ударни вести

На 7.000 домаќинства трошоците за електрична енергија ќе им се намалат за 600 до 800 денари

  „Заклучно со вчерашниот ден кога заврши јавниот повик за мерката за финансиска поддршка за покривање на дел од сметките за електрична енергија за домаќинствата со ниски примања во архивата на Министерството за економија се пристигнати 6.500 барања, а согласно предвидените буџетски средства за оваа намена кои изнесуваат 60.000.000 денари, со финансиска поддршка може да […]

Вести Македонија

Јавен повик за поправка и санација на покриви и на лифтови во Општина Центар

Општина Центар објавува Jавен повик за финансиска поддршка за поправка и санација на постојните покривни конструкции и постојните лифтови во станбените згради на подрачјето на Општина Центар, во согласност со Програмата за комунални дејности за 2021 година. Право на учество имаат сопствениците на заеднички делови на колективните станбени згради што се управувани од управител на […]