Алтернатива Вести Македонија Настани

Музеј на РС Македонија: “Женска градска облека од османлискиот период во Македонија”

  Каталогот “Женска градска облека од османлискиот период во Македонија” е издаден за истоимената изложба одржана во 2017 година, чиј автор е Горан Костадинов.         Во каталогот е прикажан дел од градската женска облека која се носела во македонските градови во втората половина на 19 век и почетокот на 20 век, кога […]