Алтернатива Настани

За 2000 жени дождот не беше пречка! Се истрча 10 јубилејно издание на Авицена Женска трка

  Сојузот на спортови на Скопје, под покровителство на Град Скопје, денес го одржа jубилејното десетто издание на Авицена Женската трка. Повеќе од 2000 учеснички трчаа на дожд и го разубавија Градски Парк и Град Скопје.     Трката со години е доказ дека жените без разлика на возраста имаат спортски дух, а здравите навики се […]

Алтернатива Настани Спорт

Јубилејна 10-та “Авицена Женска Трка” на 10 април

  Здрав живот, рекреација, ослободување од стрес, но и љубов кон трчањето се само дел од причините поради кои многу дами оваа недела ќе ги истрачаат своите 3 километри на АВИЦЕНА ЖЕНСКА ТРКА, а со тоа се промовираат здравите навики и физичката активност, кои се клучни фактори за здрави, среќни и продуктивни личности.     […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Спорт

Традиционално по 9-ти пат се трчаше Авицена Женска трка

  Сојузот на спортови на Скопје, под покровителство на Град Скопје, денес го одржа деветтото издание на Авицена Женската трка. Како низ годините, така и денес, учесничките успеаа да го исполнат Градски Парк и Град Скопје со спортски дух и позитива. Трката се трчаше според протоколот и препораките одобрени од Комисијата за заразни болести при […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Спорт

Три, два, еден, старт – Во недела ќе се трча Авицена Женска трка

  Деветта година по ред Сојузот на Спортови на Скопје, во недела, на 5.септември, ќе ја одржи Авицена Женска трка, под покровителство на Град Скопје. Трката ќе биде организирана според сите протоколи и препораки одредени од Комисијата за заразни болести при Министерството за здравство. Стартните пакети за трката учесничките ќе можат лично да ги подигнат […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Спорт Ударни вести

Пријави се и трчај на Авицена Женска трка!

  Авицена Женска трка, во организација на Сојузот на Спортови на Скопје, оваа година ќе ја организира 9-та по ред трка за припадничките на женскиот пол. Трката ќе се одржи на 5 септември, а пријавувањето за истата официјално е отворено и ќе трае до 30 август, односно до пополнување на предвидениот број на учесници. Минатата […]