Вести Македонија

„ФК Вардар да се врати дома, во град Скопје“

  Фудбалскиот клуб Вардар е гордост на Градот Скопје и на сите скопјани, токму поради оваа причина е потребно конкретно решение за спас на ФК Вардар.   Денешниот амандман за пренамена на средства од буџетот на Град Скопје за ФК Вардар е само еден очаен обид за популизам од страна на советниците на ВМРО-ДПМНЕ кои очигледно […]

Вести Македонија Спорт Ударни вести

ФК ВАРДАР со ново раководство во новата фудбалска сезона

  Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, сопственикот на Блу Скај инвесмент (Blue sky investments), Слободан Крстевски и Самоил Симев, поранешниот директор на ФК Вардар, денеска одржаа прес-конференција за преземањето на фудбалскиот клуб Вардар од компанијата Блу Скај.     – На мое огромно задоволство, можам и официјално да соопштам дека успешно заврши посредувањето на […]