Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

ИЛИНДЕН: Каталог “Записи од АСНОМ” од Боро Бунтески

  Во пресрет на големиот државен  празник Илинден, ви го претставуваме каталогот “Записи од АСНОМ”, од истоимената изложба од 2020 година, автор Боро Бунтески. Каталогот може да се погледне на следниот линк   Првото заседание на АСНОМ е одржано во манастирот “Прохор Пчињски” на 2 август 1944 година. АСНОМ е формирано како највисоко законодавно и […]