Алтернатива Настани

Куклена претстава „Другарство“ во Паблик рум

  Public room, 29. октомври, куклена претстава “Другарство” Куклената претстава „Другарство“ е интерактивна претстава за најмалата публика, во која темата е другарството и сето она што го подразбира вистинскиот другарски однос.   Претставта има за цел да ги едуцира децата и поттикне да реагираат и побараат помош, доколку се жртва на врсничко насилство, или доколку […]

Алтернатива Настани

“Разведи ме“ прогласена за најдобра претстава на интернационалниот фестивал во Србија

  Театар „Провокација“ на 3 март со претставата РАЗВЕДИ МЕ, во режија на Роберт Ристов, учествуваше на 9-тиот по ред Интернационален фестивал на дуодрамата во Топола – Република Србија.     На свеченото зарварањето, кое се случи на 8 септември, претставата беше прогласена за најдобра претстава на фестивалот.     Ова е уште една потврда […]

Алтернатива Настани

Театар Провокација во Неготино и Скопје со дуо драма “Бранко Ѓорчев” и претставата “ГРЕТА”

  ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДУО ДРАМА „ БРАНКО ЃОРЧЕВ“- НЕГОТИНО ГРЕТА – ЗЛАТЕН ЕЛЕЦ – СКОПЈЕ (претставата е на редовен репертоар во МНТ) 07.09.2022 од 19:30 ч. Локациај: МУЗЕЈ НА ГРАД НЕГОТИНО   Претстава: ГРЕТА Според Луц Хибнер и Јохан Волфганг фон Гете Режисер: Тамара Стојаноска   Играат: Димитрина Мицкоска и Ане Блажовски Превод: Тамара Стојаноска […]

Алтернатива Настани

Фестивал на балканската независна сцена – ПРОВОКАЦИЈА

        Фестивалот на балканската независна сцена – ПРОВОКАЦИЈА, официјално започнува на 27.08.2021 (петок) од 20:00 часот, со претставата на Драган Маринковиќ – Маца, „Каква ти е жената, таков ти е животот“.              Фестивалот е во организација на ТЕАТАР ПРОВОКАЦИЈА, а е под покровителство на општина Гази Баба. […]