Алтернатива Македонија Настани Ударни вести

МСУ: Изложба „Пркосни слики: Џон Хартфилд и сатиричната фотомонтажа“

  Од денеска во Музејот на современата уметност – Скопје е отворена изложбата „Пркосни слики: Џон Хартфилд и сатиричната фотомонтажа“.         Проектот „Пркосни слики: Џон Хартфилд и сатиричната фотомонтажа“, претставува резултат од повеќегодишен истражувачки процес на Владимир Јанчевски, кој се однесува на антифашистичката фотомонтажа и визуелата култура во периодот помеѓу двете светски […]