Алтернатива Настани

Едукативен проект на Кинотека “Филмска училница”

  Со првата сесија во саботата започна втората сезона на едукативниот проект на Кинотеката, насловен ФИЛМСКА УЧИЛНИЦА.         Проектот е поддржан од Министерството за култура, и се состои од различни едукативни содржини, тематски групирани во десет училници во кои преку интерактивно-креативно учење, учесниците ќе се запознаат со националното аудио-визуелно културно наследство, ќе […]

Алтернатива Настани

Филмска училница на Кинотека: Гледај филмови, учи и создавај

  Се ближи почетокот на Филмската училница на Кинотека. Проект за креативна едукација од областа на филмот и аудио-визуелното наследство, наменет за ученици од средните училишта, кој започнува на 23 ктомври.   Проектот е замислен како интерактивна филмска училница, каде учесниците ќе имаат можност да се запознаат со филмот и филмскиот јазик и ќе можат да […]