Вести Изјави Македонија Ударни вести

Лога го демантира Јолевски: Министерот има право да го бара записникот од Судскиот совет

  “Изненаден сум од изјавата на претседателот на Советот на јавни обвинители, Антонио Јолевски и не очекував од висок претставник на судската власт кој треба да ги знае Уставот и законите, во јавноста да  изјавува дека министерот за правда нема право да го бара записникот од Судскиот совет”, реагираше министерот за правда, Кренар Лога. “Министерот […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Антонио Јолевски избран за нов претседател на Советот на јавни обвинители

  Советот на јавни обвинители денеска ја одржа редовната 32-ра седница за избор на Претседател на Советот на јавните обвинители на Република Северна Македонија.     За Претседател на Советот на јавните обвинители беше избран јавниот обвинител Антонио Јолевски, кој функцијата ќе ја извршува во наредните две години. Јолевски потекнува од Битола. Како обвинител почнал […]