Алтернатива Настани

Промоција на Антонио Митрикески: Хроника на еден филмски сон од Стојан Синадинов

  Денеска во Кинотеката ќе се одбележи Светскиот ден на аудиовизуелното наследство, со промоција на книгата АНТОНИО МИТРИКЕСКИ: ХРОНИКА НА ЕДЕН ФИЛМСКИ СОН.   Книгата е издание на Кинотеката, а автор е Стојан Синадинов.   „АНТОНИО МИТРИКЕСКИ: ХРОНИКА НА ЕДЕН ФИЛМСКИ СОН“ е микс од монографија, биографија, мемоарска проза и критички осврти.   Одбележувањето на […]