Вести Изјави Македонија Ударни вести

Стевчо Јакимовски прогласи победа во Карпош

  Кандидатот за градоначалник на Карпош на ГРОМ, Стевчо Јакимовски вечерва прогласи победа. Тој изјави дека Карпош повторно ќе биде водечка општина и оти вратите на локалната самоуправа ќе бидат секогаш отворени за граѓаните без разлика дали тие гласале за него или не. – Бев сигурен во довербата која ја имав во граѓаните на Карпош […]

Вести Македонија Ударни вести

ЈО ќе ги следи случувањата поврзани со изборниот процес

  Јавното обвинителство на Република Северна Македонија преку формираната привремена Комисија за следење на евентуални нерегуларности поврзани со извршување на кривични дела од Глава шеснаесет – Кривични дела против изборите и гласањето од Кривичниот законик и други кривични дела кои би биле сторени при организирањето и спроведувањето на локалните избори, ја известува јавноста дека продолжува […]

Вести Македонија Ударни вести

ДУИ: Заокружете го бројот 3 за сигурно иднина

  На  последниот ден од кампањата, пред вториот круг од локалните избори, уште денес ќе нѐ слушате нас, политичарите, кандидатите, и политичките партии, а веќе од утре вие одлучувате. Од утре зборот го имате вие, гласот се сели кај вас.   Ова е одлика и придобивка на демократијата. Можноста со вашиот глас вие да одлучите […]