Вести Македонија Ударни вести

Аудио-читачот „Хана“ достапен за слепите лица кои говорат албански јазик

  Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска заедно со првиот заменик претседател на Владата Артан Груби денеска го промовираа аудио-читачот на  албански јазик наречен „Хана“, кој на слепите лица и лицата со оштетен вид ќе им овозможи пишаниот текст да го слушнат и разберат во аудио верзија. На промоцијата, која се одржа само […]