Вести Македонија Став

ЗНМ: Судот ја одби тужбата за клевета на Горјан Тозија против MKD.MK

  Основниот граѓански суд Скопје донесе пресуда со која тужбата за клевета на тогашниот директор на агенцијата за филм Горјан Тозија против онлајн медиумот МКД.мк и главниот и одговорен уредник Александар Дамовски ја одби како неоснована. Тужбата се однесуваше за новинарски текст објавен на МКД.мк насловен како: „Нови недоследности на директорот Тозија, ДКСК: Судир на […]