Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Со 17 асистенти во Општина Центар се овозможува инклузивност на децата со попреченост

  Општина Центар и оваа година продолжува со активностите за финансиска поддршка на невработени лица како лични асистенти на ученици со посебни образовни потреби од општинските основни училишта. Проектот започна со целосна финансиска поддршка на УНДП и Министерството за образование, за сега веќе втора година по ред истиот да се реализира со комплетно финансирање од […]