Вести Македонија Ударни вести

Санкции за 145 непрописно паркирани возила на јавни површини

  Во текот на изминатата недела, со специјалните возила пајак се отстранети вкупно 145 возила од јавните површини. Непрописно паркираните  возила се отстранети по налог на сообраќајната полиција по основ на сторени прекршоци за паркирање на коловоз, велосипедска патека, пешачки премин, тротоар, зелена површина, спротивно на сообраќајните знаци, како и по повик од трето лице. […]