Вести Македонија Ударни вести

Тренчевска: Креираме работни места барани на пазарот на трудот, обезбедивме 424 обуки за ИТ вештини

  Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска учествуваше на конференцијата Skills4FutureWeek: „Патот кон трансформациски промени“. Тридневната конференција се реализира во рамките на проектот „Премостување на јазот кај дигиталните вештини за создавање нови и подобри работни места“ поддржан од Британската амбасада во Скопје. Министерката Тренчевска во својот говор, рече дека паралелно со светските […]