Вести Македонија Ударни вести

Соларната централа финансирана од ЕБОР и донаторите започнува со работа

  Првата соларна централа изградена од државната компанија за енергија во Северна Македонија 10MW фотонапонската централа е чекор повеќе кон декарбонизација и диверсификација на енергијата Се планираат дополнителни инвестиции во соларни централи поддржани од ЕУ     Првата голема соларна централа во Северна Македонија , финансирана со поддршка на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и билатерналните донатори од Инвестициската програма за […]