Алтернатива Настани

Новото стенд-ап шоу на Никола Тодороски „Да болиТ“ конечно во Скопје

  На 15-ти декември во Кино Фросина во Младинскиот Културен Центар во 20 часот, ќе настапи Никола Тодороски со своето најново стенд-ап шоу со наслов „Да болиТ!“. Настанот го организира Skopje Comedy и ги охрабруваат сите скопјани да дојдат на шоуто ако сакаат на пролет или лето охриѓани да ги пуштат на плажа.     […]

Алтернатива Настани

2. #standupmaratonec 2019 – Skopje

Трет спортско добротворен комичен проект насловен “Stand up maratonec” што ќе ги опфати главните градови на поранешните југословенски републики, каде пионерот на словенечката стендап сцена комичарот, тркач и ултрамаратонец Андреј Тежак Тешки со неговиот локален колега македонскиот актер Никола Тодороски заедно со Никола Силјаноски ќе се обидат да насмеат што повеќе луге на нивниот јазик […]

Алтернатива Настани

The Best of Stand Up – Никола Тодороски

Почитувани Дами и Господа На Ваше големо задоволство најновото стендап шоу на македонскиот актер и стендап комичар Никола Тодороски Еден човек со микрофон во рака и 75 минути пеколна комедија која ја исмева човечката глупост!Зошто и се случува ова што и се случува на Македонија, дали љубовта е совршена и како ни влијае утринската програма […]

Алтернатива Настани

Театарска импровизација „Импровокација“

„Импровокација“ е проект на професионалните актери, Никола Тодороски, Стрезо Стаматовски и Филип Кипровски, Никола Јосифоски на пијано и Филип Ангеличин Жура како организатор (совест на шоуто). „Импровокација“ е фузија од Канадските техники за „театарски спорт“ (Theatre sport) и Американските техники за театарска импровизација. Таа припаѓа во таканаречената „кратка форма“ (short form) на театарска импровизација во која што се играат […]