Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Дистрибуцијата на топлина без поголеми проблеми, се санираат дефекти

  „Нема дефекти во производните постројки и дистрибутивната мрежа за топлинска енергија во Градот Скопје и тие се 100% функционални“, изјави Александра Маројевиќ, помошник на директорот за Производство во АД ЕСМ, задолжена за топлинска енергија. Се интервенира на повик од граѓани за дефекти во становите или станарските потстаници. „Бројот на објекти кои пријавиле дефекти пред […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Бислимовски: Утре почнува грејната сезона – лиценците издадени на АД ЕСМ

  Регулаторната комисија за енергетика ги издаде трите лиценци на АД ЕСМ, за регулирано производство на топлинска енергија, за дистрибуција и за снабдување со што се исполнети сите предуслови утре на 15 октомври да се вклучи парното греење за скопјани. Лиценцата за производство е издадена до април 2023 година, лиценцата за дистрибуција на максимален рок […]

Вести Македонија Ударни вести

РКЕ: Грејната сезона завршува денеска, но парно ќе има и по 15 април

  Грејната сезона во Скопје завршува денеска, но РКЕ и ЕСМ информираат дека топлинска енергија ќе продолжи да се испорачува за граѓаните на Скопје и по 15 април. „Со оглед на временската прогноза која најавува пониски температури за недела, понеделник и вторник, трите компании кои го обезбедуваат парното греење во Скопје, БЕГ, Скопје Север и […]