Вести Македонија Свет Ударни вести

Џафери до Стефанчук: Ова се злодела на Русија, а ние ќе се приклучиме кон обнова на Украина

  Република Северна Македонија безрезервно се приклучи кон сите рестриктивни мерки преземени од меѓународната заедница кон Руската федерација и тоа ќе продолжи и понатаму да го прави, изјави претседателот на Собранието Талат Џафери, на средбата со претседателот на Врховната рада на Украина Руслан Стефанчук.     “Истовремено, Република Северна Македонија се приклучи кон иницијативата на […]