Алтернатива Настани

Чифте амам: Изложба на “Дама со девет камења” од Иванчо Талевски

  Чифте амам, Дама со девет камења – Иванчо Талевски, Изложба, 8 јули, почеток 20 часот Дама со девет камења е мултимедијален изложбен проект на ликовниот уметник Иванчо Талевски, кој преку цртеж, графички техники, проекции и звук, го елаборира и комплицира поимањето на минатото како материјал со цел да евоцира прашања од индивидуалната и колективната […]