Алтернатива Настани

Во “Ист Гејт Мол” започна Европското првенство во танци 2022

  Со шестчасовен настан, спој на области од уметноста и сите форми на креативност на едно место, во „Ист Гејт Мол“, започна Европското првенство во танци 2022. Преку 3000 танчери од 21 земја од Европа, почнувајќи од вчера (02.07.2022), ќе слават љубов, среќа, уметност, игра и пријателството, а сето тоа преку музика. Поентата на уличната […]

Алтернатива Музика и Филм Настани

Цела Европа во Скопје! Започнува Европското првенство во танци 2022!

  Европското првенство во танци 2022, во наредните неколку дена од 2-ри до 5-ти јули со добра причина, ќе ги обедини најдобрите танчери од Европа во пријателска, семејна атмосфера каде што секој може да дојде и да открие хип хоп танц, да се восхитува на спектакуларните изведби на танчерите.     На првенството кое ќе […]