Вести Македонија Ударни вести

Бектеши: Забранет извозот на огревно дрво, пелети и пченица и брашно

  На предлог на Министерството за економија Владата на денешната седница донесе две одлуки за ограничување на извозот на одредени производи и одлука за укинување на царината за увоз на масло за јадење од сончоглед.     Овие одлуки се донесени со цел со цел се избегнат шпекулативни дејствија на трговците и производителите и за […]