Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Дополнителни одлуки за акредитирана лабораторија за контрола на увезениот мазут

  На својата вчерашна седница, Владата усвоила дополнителни заклучоци на веќе донесените од претходната 75-та седница во однос на увозот, контролата и анализата на увезениот мазут и други масла за горење. Со новите заклучоци донесени на оваа седница Владата го задолжи Бирото за метрологија да склучи договор со акредитирано тело за земање на мостри од […]

Вести Македонија Ударни вести

МВР со современа форензичка лабораторија есенција на полициско-истражителското дејствување

  МВР ќе добие целосно нова зграда за потребите на Одделот за криминалистичко-технички испитувања и вештачења, придобивки ќе има и правосудниот систем бидејќи услугите кои ги нудат форензичките лаборатории се клучни во сите постапки на судовите и обвинителствата, но најголем бенефит ќе имаат граѓаните.     Новите простории ќе обезбедат доволен простор за складирање, третирање, […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Во Македонија откриена најголемата лабoраторија за синтетички дроги во регионот

Во Тетово и во Скопје вчера е откриена најголемата лабораторија за нелегално производство на синтетички дроги во Југоисточна Европа, соопшти денеска Јавното обвинителство. Лабораторијата е откриена во акција на Обвинителството за организиран криминал и корупција и на Министерството за внатрешни работи, а во предистражната постапка учествувале и Јавното обвинителство за организиран криминал и Министерството за […]