Вести Став Ударни вести

Социјални медиуми: Крај на продуктивноста или можност за подобрена комуникација?

  Кои се придобивките од употреба на социјалните медиуми во професионална средина за унапредување на комуникацијата на работното место. Текстот е објавен во рамки на меѓународниот симпозиум „Да си го вратиме назад просторот за дигитални информации“ кој ќе се одржи на 23 февруари 2023 година, пишуваат Бојан Китановиќ и Ивана Китановиќ за Республика. „Почекај ме, […]

Вести Став Ударни вести

Како приватниот сектор може да се вклучи во развојот на локалната заедница – Бојан Китановиќ

  Здруженост, сплотеност и поврзаност на луѓе, друштва, организации и институции кон една заедничка цел или поради заедничка причина. Често на овој начин знаеме да ја дефинираме заедницата. Но, колку сите овие локални чинители учествуваат во оваа „здруженост“ и напредок на локалната заедница? Италијанскиот писател и говорник Ернесто Сироли напишал: „Иднината на секоја заедница лежи во освојување […]