Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

АПТ: Галичник најубаво ќе го доживеете за време на Галичката свадба

  Викенд дестинација!   Кој бил – знае, кој не бил – ќе се покае доколку не го стори тоа набрзо. Галичник најубаво ќе го доживеете за време на Галичката свадба, но прекрасно е во секој период од годината.     Галичката свадба се одржува секоја година на Петровден, 12 јули. Богата е со многу […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Јаневски: Домашната туристичка индустрија како Ел Дорадо, без инспектори и полиција

  Два во Скопје и еден или двајца во Охрид, толку лиценцирани инспектори за туризам има во земјава. Пазарот не е регулиран, голем е бројот на диви туристички водичи, а сивата економија тивко, но во континуитет се зголемува, вели директорот на Агенцијата за поддршка и промоција на туризмот (АППТ) Љупчо Јаневски.     Јаневски оценува […]