Вести Македонија Ударни вести

Наскоро реконструкција на плочникот и ново зеленило кај Зелен пазар

  Ново зеленило и реконструкција на плочникот кај Зеленото пазарче најави градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски, кој во линковско вклучување од Зелениот пазар рече дека општината изработува проект за разубавување со нови зелени површини на места каде сеуште повремено стојат дивите препродавачи и заменување на искршените плочки на дотраениот плочник. „Во моментов едната површина […]

Вести Македонија

Герасимовски: За еден месец изречени 90 прекршочни казни на Зелено пазарче

  Акциите на Секторот за инспекциски работи за расчистување на нелегалните препродавачи во околината на Зелениот пазар се спроведуваат во континуитет веќе месец и половина. Овој пат и градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, им се придружи на комуналните инспектори и редари од општинскиот сектор за инспекциски работи и заедно со припадниците на МВР вршеа […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Акциите на зелен пазар продолжуваат се додека не се тргнат дивите препродавачи

  Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски гостуваше во „Утринска на Телма“ каде зборуваше за акцијата на Зелениот пазар кој општината ја спроведува веќе една недела. Станува збор за спроведување на акција со поддршка од министерството за внатрешни работи преку која се расчистуваат узурпираните површини од дивите препродавачи. „Почнувајќи од минатата недела веќе осми ден […]

Вести Македонија

Засилени контроли на нелегалните препродавачи кај Зелен пазар

  Секторот за инспекциски работи на Општина Центар во соработка со ПС Центар и инспектори од Државниот пазарен инспекторат утринава спроведоа вонреден инспекциски надзор за отстранување на дивите препродавачи околу Зеленото пазарче. Граѓаните кои живеат во зградите и околината на пазарот до општината во повеќе наврати имаат поднесено жалби и барања за отстранување на препродавачите. […]