Алтернатива Настани Спорт

Прва БОГРАД детска трка посветена на децата со ретки болести

  Во сабота, на 20 мај, во Струга во рамки на третата „Трка на поезијата“, благодарение на организаторите и општествено одговорната компанија “БОГРАД”, за првпат ќе се одржи детска трка којашто ќе биде посветена на децата со ретки болести. Поради непроменетата состојба и проблемите со кои се соочуваме, и годинава ќе трчаме за еднаков и […]

Вести Македонија Ударни вести

Охрид блеска во боите на ретките болести

    Самоиловата тврдина, Охридската гимназија ОСУ „Св. Климент Охридски“, ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“, СОСУ „Св. Кирил и Методиј“, сите основни училишта, локални и национални згради и спомениции во центарот на градот блеснаа во боите на ретките болести, по повод февруари како месец на ретките болести.       Претседателката на Здружението за ретки болести […]