Алтернатива Настани

Одбележување на Денот на Европа во парк-шумата Гази Баба

  Europe House Скопје со гордост го најавува Пикникот за Денот на Европа, ден на прослава, рекреација и забава за одбележување на Денот на Европа на 13 мај. Се одржува во парк-шумата Гази Баба во Скопје, а настанот ќе почне од 12 часот и ќе содржи возбудливи активности за сите возрасти.   Пикникот за Денот […]

Алтернатива Настани

ЈП Лајка почна со заловување на бездомни кучиња во Гази Баба

  Заловувачкиот тим на ЈП Лајка од минатиот понеделник започна со стратешко заловување во општина Гази Баба. Тимот на заловувачи минатата недела (10-13. април) заловуваше во општина Гази Баба и тоа во следните реони: Железара, Автокоманда, Ќерамидница, Маџари, Ченто, Инџиково, Стајковци, Трубарево, Гоце Делчев, Јурумлери, Колонија, Идризово, информираат од ЈП Лајка. Оваа недела од стратешкото […]