Вести Македонија

Општина Илинден за првпат ќе субвенционира за инвертер клими или соларни панели

  На територија на општина Илинден за првпат се воведуваат субвенции за купување на инвертер клими или соларни панели. Локалната самоуправа го објави Јавен повик кој е според Програмата за финансиска поддршка на целни групи граѓани на Општина Илинден за 2023 година која предвидува еднократна парична помош за набавка на инвертер клими или соларни панели […]