Алтернатива Вести Македонија Настани

ССМ на првомајски протест “Работниците се државата”

  Под мотото „Работниците се државата“ Советот на Сојузот на синдикатите на Македонија по предлог на Претседателството на ССМ едногласно донесе Одлука да организира протест за 1 мај на Меѓународниот ден на труд. – Се обраќаме до нашите братски синдикати, до сите работници и граѓани, пензионери, стечајни работници, невработени и студенти на оваа држава, крајно […]