Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Усвоени стратегиите за спречување на насилен екстремизам и борба против тероризам 2023-2027

  Владата на 154-та седница, одржана на 16 мај, ги разгледа и усвои Национални стратегии за спречување на насилен екстремизам и борба против тероризам пропратени со Акциски планови, 2023 – 2027 година. Координацијата за изработката на стратешките документи беше водена од страна на Националниот комитет за спречување на насилен екстремизам и борбата против тероризмот. Имајќи […]