Вести Македонија Ударни вести

Илиевски: Не размислуваме за поскапување на превозот, бараме помош од Владата

  „Не размислуваме за покачување на цената на билетите за јавен превоз, а засега не планираме ни редукција на возниот ред. Бараме Владата да ја субвенционира разликата на цената на метанот или да ја замрзне на нивото на таа од декември, односно да застане во заштита на ЈСП Скопје, како компанија од јавен интерес и […]

Вести Македонија Ударни вести

ЈСП: Бесплатен јавен превоз за редовните студенти

  Сите редовни студенти запишани за прв пат во учебната 2021/2022 година на некој од државните факултети во Скопје дека имаат право на користење на студентски годишен билет за бесплатно користење на јавен превоз, информираат од ЈСП. Процедурата за издавање на билетот се врши во центрите за персонализација на ЈСП Скопје. Неопходно е лично присуство […]

Вести Македонија Ударни вести

Влада: Одобрен е превоз на патници со максимален капацитет на превозните средства

  Владата на вчерашната 81. седница, ја прифати препораката на Комисијата за заразни болести да се одобри превоз на патници со максимален капацитет од 100% на сите превозни средства со максимално почитување на мерките и протоколите за заштита од КОВИД-19, со обврска превозниците одговорно да ги спроведуваат и контролираат мерките за лична заштита заради превенција […]

Вести Македонија Ударни вести

Од утре продолжува важноста на бесплатните студентски и билетите за возрасни лица

    Од утре, 5.ноември корисниците на бесплатен студентски годишен билет и на билетот за возрасни лица, можат да ја продолжат важноста на билетот за наредната година, соопштуваат од ЈСП. Продолжувањето на билетите се врши во центрите за персонализација на ЈСП Скопје.

Вести Македонија Ударни вести

ЈСП: Распоред на јавниот превоз за време на претстојните првомајски празници

  Jавниот превоз во петок (1.05.2020 год), сабота (2.05.2020 год) и недела (3.05.2020 год) ќе функционира од 5 до 14 часот, а автобусите ќе сообраќаат по неделен возен ред.     Останатиот тековен возен ред, до исклучувањето на возилата до 14 часот, може да се види на веб страницата www.jsp.com.mk. Во петок (1.05.2020 год) и […]