Вести Македонија Ударни вести

АХВ: Внимавајте на храната за да избегнете труење

    Календарски се наоѓаме на почеток на летото, период во кој температурите растот и над 30 степени Целзиусови со што се зголемува опасноста од труење со храна. Високите температури неповолно можат да се одразат и на здравјето на животните, соопшти Агенцијата за храна и ветеринарство. За да се елиминира можноста од труење со храна […]