Categories: Алтернатива, Настани

„Елегија во пет здива“ на фестивал во Романија на театарскиот фестивал „Еуроталиа“

  На 30 септември во преполната сала на Германскиот театар во градот Темишвар,  Романија, во рамките на театарскиот фестивал „Еуроталиа“…

Read More
Categories: Алтернатива, Настани

Киро Урдин на Интернационалниот поетски фестивал во Букурешт

  Нашиот еминентен мултимедијален уметник Киро Урдин ќе учествува на 13. Интернационален поетски фестивал што ќе се одржува од денеска…

Read More
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија

Одбележување Денот на македонскиот јазик 8-ми Декември во Романија

  Друштвото на Македонците во Република Романија Денот на македонскиот јазик 8 -ми Декември го одбележа преку културни манифестации и…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

“Алкалоид” АД Скопје регистрираше ново друштво во Романија

  По неколкугодишното присуство и успешно работење на романскиот пазар, „Алкалоид“ АД Скопје регистрираше ново друштво во Романија, со назив…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Средба на претседателот Џафери со амбасадорот на Република Романија, Н.Е.Виорел Станила

На денешната средба на претседателот на Собранието на Република Северна Македонија Талат Џафери со романскиот амбасадор Н.Е. Виорел Станила, се…

Read More