Алтернатива Настани

За 10 дена ЈП Лајка залови 30 бездомни кучиња во Гази Баба

  Почнувајќи од 12. јуни 2023 г. ЈП Лајка почна со стратешкото заловување на територијата на општина Гази Баба, иако со посебен интензитет во оваа општина се заловуваше и претходно. Во овој период заловувачкиот тим на ЈП Лајка активно во текот на цело работно време беше присутен на територијата на општината и го залови секое […]

Вести Македонија Ударни вести

Град Скопје го отвори новиот стационар за бездомни кучиња „Лајка“

  Со отворањето на новиот објект на стационарот за кучиња и спроведувањето на новата програма, ЈП „Лајка“ ќе биде првата алка во синџирот за хумано решавање на проблемот со кучињата скитници, како и намалување на нивниот број на скопските улици.     На големо задоволство на сите нас од денеска и официјално го пуштаме во […]